e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Αρμένιοι καίνε τα σπίτια τους για να μην τα πάρουν οι Αζέροι. Αύριο Μονές και χωριά περνούν σε ξένα χέρια [video]


15.11.2020 | 20:55

Οι καπνοί τυλίγουν το μοναστήρι του Νταντιβάνκ, καθώς οι Αρμένιοι βάζουν φωτιά στα σπίτια τους γύρω από τη μονή, για να μην πέσουν στα χέρια των Αζέρων. Τελευταία λειτουργία στο ιστορικό μοναστήρι λίγο πριν υποχωρήσουν οι Αρμένιοι στρατιώτες και οι άμαχοι.

Από αύριο το μοναστήρι και όλα τα χωριά της περιοχής Καλμπατάρ περνούν στον έλεγχο των Αζέρων, βάσει της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, με τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Ο Αρσέν αφού έφαγε ένα τελευταίο πρωινό στο σπίτι του, έβαλε φωτιά ενώ τα ποτήρια και τα πιάτα ήταν ακόμα πάνω στο τραπέζι.

Με μια καρέκλα σπάει τα τζάμια για να φουντώσει η φωτιά. Δεν θα πάρουν τίποτα οι Τούρκοι, λέει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: