e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ο Άγιος Νικόλαος τιμάται στο Παρεκκλήσιό Του εν Βανάτω Ζακύνθου αφ' εσπέρας και δίχως πιστούς

Η κατ' έτος μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, λαοφίλητου Αγίου "της γης και του πελάου", κατά την ωραία έκφραση των πιστών, τιμάται και στο νησί της Ζακύνθου κατ' έτος με πολλές τοπικές πανηγύρεις σε πλείστες των Ενοριών. Φέτος όλα θα συμβούν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της θανατηφόρας Πανδημίας του καιρού μας. 

Στην Ενορία μας, εδώ στο Βανάτο Ζακύνθου, εκτός από ένα ιδιωτικό εξωκλήσι, έχομε και το Ενοριακό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ταξιαρχών και Νικολάου, πίσω από το κεντρικό Κοιμητήριο. Εκεί θα λάβει χώραν η εφετινή εορτή, υπό τις έκτακτες υγειονομικές προϋποθέσεις. Που σημαίνει: δίχως την παρουσία πιστών και μάλιστα αφ' εσπέρας της 6ης Δεκεμβρίου, ως εξής:

5 Δεκεμβρίου 2020

Ενοριακό Παρεκκλήσιο Αγ. Ταξιαρχών και Νικολάου

4 μ.μ.: Εόρτιος Εσπερινός 

4.30 μ.μ.: Όρθρος με Αρτοκλασία

5.30 μ.μ.: Θεία Λειτουργία της Κυριακής, κατά την οποία θα ομιλήσει επίκαιρα ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας - Εκπαιδευτικός.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί μέσω YouTube.


Δεν υπάρχουν σχόλια: