e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, 110 χρόνια από την κοίμησή του (3.1.1911)


Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής προ των Φώτων, 3.1.2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου εν Φαναρίω, ο χοροστατών Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του εν λογοτέχναις θαυμαζομένου Κυρ-Αλέξανδρου του Παπαδιάντη, ευκαιρίας δοθείσης από τη συμπλήρωση 110 ετών από την κοίμησή του (+3.1.1911).

"Όλοι γνωρίζουμε τα αθάνατα διηγήματά του και τα άλλα κείμενά του", είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, και πρόσθεσε: "Μας άφησε μία παρακαταθήκη ανεκτίμητη, την οποία σας προτρέπω να εγκολπωθείτε, να βιώσετε, και να προσπαθήσετε να την παραδίδετε στις επόμενες γενεές, στους νεοτέρους. Με αυτή την παρακαταθήκη την αγιασμένη, την ευωδιάζουσα Ορθοδοξία, αγιότητα, πνευματικότητα, με αυτή πρέπει να ζήσει το Γένος μας, και μάλιστα η νέα γενεά, και γι' αυτό, για όσα μας προσέφερε ο κυρ Αλέξανδρος, είναι άξιο και δίκαιο να τον θυμηθούμε σήμερα στην επέτειο της κοιμήσεώς του και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!"

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: