e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Κυριακή ΙΒ΄ Λουκά, 17.1.2021, στην Addis Ababa της Αιθιοπίας


Σήμερα Κυριακή, 17η Ιανουαρίου 2021, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ ιερούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα Αιθιοπίας.
Με την υψηλή παρουσία της Πρέσβειρας της Ελλάδος στην Αιθιοπία Εξοχ. κ. Άννας Φάρρου, του Εντιμ. κ. Δημητρίου Συκά, Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αδδίς Αμπάμπα και πολλών Ορθοδόξων εξ Αιθιοπίας, Ελλάδος, Ρωσίας, Συρίας κά.
Πρό του τέλους της Θείας Ευχαριστίας, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου ευεργέτου Χαραλάμπους Τσιμά.
Ο Σεβασμ. προσέφερε προς την Πρέσβειρα της Ελλάδος και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος, εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β΄, το επίσημο Εορτολόγιο 2021 του παλαιφάτου Πατριαρχείου. Στους δε υπολοίπους πιστούς το νέο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος καλή και ευλογημένη παρά Κυρίου χρονιά.














Δεν υπάρχουν σχόλια: