e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Η Αρχή του Τριωδίου 2021, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου [photos]


Πρωί Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου, ήτοι αρχής του Κατανυκτικού Τριωδίου, 21ης Φεβρουαρίου 2021, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της ημέρας, στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω της Ζακύνθου, των θυρών ανεωγμένων και με περισσότερους εκκλησιαζόμενους, καθώς η Ζάκυνθος πέρασε χθες σε "επιεικέστερο" επίπεδο προφυλάξεων έναντι της λοιμικής νόσου, η οποία επαπειλεί την ανθρωπότητα επί ένα και πλέον έτος.
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσε σεμνοπρεπώς από το ψαλτήριο και τον άμβωνα ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, δοκιμασμένος θεολόγος και ολοπρόθυμος συνεργάτης της Ενορίας. 
     Στο τέλος της Θείας Λειτουργία έγινε το Μνημόσυνο του μακαριστού Νεωκόρου ΙΩΑΝΝΟΥ Σπ. ΚΟΝΤΟΝΗ, έξι μήνες μετά την απρόοπτη εκδημία του προς Κύριον. Όλοι οι παρασταθέντες ευχήθηκαν συγκινημένοι στην πενθούσα Οικογένεια "Καλή Ανάπαυση και Αιωνία η Μνήμη του"!
      Εξαιτίας της αδυναμίας προσελεύσεως περισσότερων πιστών στην Ευχαριστιακή Σύναξη υπήρξε και αυτή τη φορά απευθείας μετάδοση μέσω YouTube, την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη ΕΔΩ!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]