e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως στο Παρίσι


ΠΑΡΙΣΙ. Του Ανταποκριτή μας.

Τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως 1821-2021 εορτάσθηκαν στο Παρίσι την 25η Μαρτίου 2021, με εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Κεντρική Δημαρχεία του Παρισιού (La Maire de Paris). 

Ο Αντιδήμαρχος Hermano Sanches Ruivo, υπεύθυνος για την Ευρώπη και η Αντιδήμαρχος Carine Rolland, υπεύθυνη Πολιτισμού υποδέχθηκαν στο σημαιοστόλιστο Δημαρχείο με τις σημαίες της Ελλάδος και της Γαλλίας την Εξοχ. Πρέσβυ της Ελλάδος στην Γαλλία κ. Αγλαΐα Μπαλτά και τον Πατριαρχικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρηγίου κ. Ειρηναίο.

Επίσης παρέστησαν ο Κώστας Γαβράς, ο ελληνικής καταγωγής πολυβραβευμένος συνθέτης Alexandre Desplat, οι Πρόεδροι της Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητος, η Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, η Διευθύντρια της Fondation Hellénique και αντιπρόσωποι ελληνικών σωματείων.

Οι εκδηλώσεις για την Ελληνική επέτειο ολοκληρώθηκαν στις 20:21 με την φωταγώγηση του Πύργου του Άιφελ, από τον Αντιδήμαρχο του Παρισιού και την Πρέσβυ της Ελλάδος.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: