e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 2021 στην Παναγούλα Βανάτου, κεκλεισμένων των θυρών [photos]


Πρωί Κυριακής Γ΄ Νηστειών ή της Σταυροπροσκυνήσεως, 4 Απριλίου 2021, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, κεκλεισμένων των θυρών, κατά την κυβερνητική επιταγή έναντι του μεγάλου Θανατικού εκ του Κορονοϊού. 
     Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν από του ιερού Αναλογίου ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας Δημήτριος Κάνδηλας και ο μαθητευόμενος Ψάλτης Σπυρίδων Δρογγίτης. 
     Ο π. Παναγιώτης ομίλησε επίκαιρα για την υποστυλωτική θέση του Ξύλου του Σταυρού του Κυρίου Ιησού στην πορεία της ανθρωπότητας προς τα Έσχατα. Την ομιλία μπορείτε να αναγνώσετε ΕΔΩ.     
     Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε κατανυκτική Λιτή του δίσκου με τον Σταυρό εν μέσω βιολετών και η -κατά την τάξιν- προσκύνησή Του.
     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας άνοιξαν οι πύλες και οι ενδιαφερόμενοι προσήλθαν, προσκύνησαν το Τίμιο Σταυρό, έλαβαν υψωμένες βιολέτες, οι δε περισσότεροι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
     Δεδομένων των απαγορεύσεων και για να δοθεί ευκαιρία εκκλησιασμού των πιστών -κατ' οικονομίαν και εκ του μακρόθεν-, όλα τα τελεσθέντα μεταδόθηκαν μες από το κανάλι της Ενορίας στο YouTube, ΕΔΩ!

[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]












































































Δεν υπάρχουν σχόλια: