e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Μητροπολίτης Συνάδων Διονύσιος


Εξεδήμησε προς Κύριον σήμερα, Τετάρτη Ε΄ Νηστειών, 14η Απριλίου 2021 ο Μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου,  Συνάδων Διονύσιος σε ηλικία 75 ετών. 
Ο κατά κόσμον Χαράλαμπος Σακάτης γεννήθηκε στην Πρίγκηπο στις 4 Σεπτεμβρίου 1946. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης το 1971. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1971 από τον Μητροπολίτη Πέργης Ευάγγελο. Ως Διάκονος υπηρέτησε στη Μητρόπολη Πριγκηποννήσων. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1989 από τον Μητροπολίτη Λύστρων Καλλίνικο και προχειρίσθηκε σε Μέγα Αρχιμανδρίτη. Στις 15 Σεπτεμβρίου 1996 στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Συνάδων. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Δέρκων Κωνσταντίνος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Τυάνων Φίλιππο, Σελευκείας Κύριλλο, Φιλαδελφείας Μελίτωνα και Σεβαστείας Δημήτριο. Διηκόνησε επί σειρά ετών ως Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Φαναρίου - Κερατίου Κόλπου, της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. 
Στις 7 Ιουλίου 2015 προήχθη σε εν ενεργεία Μητροπολίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: