e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Λίβερπουλ του Σίδνεϊ για το διορισμό νέου ιερέως

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στο Λίβερπουλ του Σύδνεϋ, μετέβη το πρωί της Κυριακής, 11 Απριλίου, Δ΄Κυριακής των Νηστειών, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, ενώ στην ομιλία του ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος, ανακοίνωσε τον διορισμό του π. Αστερίου Ζουριάκα ως νέου Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας.

Ο π. Αστέριος, πού είναι νέος και προικισμένος με πολλά χαρίσματα κληρικός, χειροτονήθηκε πρόσφατα από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, και από σήμερα αναλαμβάνει να συνεχίσει και να επαυξήσει το αξιέπαινο έργο που έχει επιτελέσει, στη συγκεκριμένη Ενορία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πρόχορος Αναστασιάδης.

Όπως είναι γνωστό, ο π. Πρόχορος αποχωρεί από την ενορία αφού έχει αναλάβει καθήκοντα Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Καμπέρας, ένα αξίωμα με αυξημένες απαιτήσεις και υψηλές ευθύνες.

Παράλληλα ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος τίμησε με τον αργυρούν Σταυρόν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου τον απερχόμενο Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε αυτόν και τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου για την προσφρορά τους στην Εκκλησία.

Τόσο απερχόμενος π. Πρόχορος, όσο και ο νεοδιορισθής π. Αστέριος στις ομιλίες τους ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμπαράσταση και την καθοδήγησή του στη ζωή και στη διακονία τους, ενώ αναφέρθηκαν με υιική ευγνωμοσύνη την αγάπη που έχουν δεχθεί από το πρόσωπο του Ποιμενάρχου τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: