e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Η εορτή του Αγίου Γερμανού στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 12.05.2021, υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, ο εόρτιος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο προς τιμήν του ιδρυτή της Σχολής Πατριάρχου Γερμανού Δ΄ παρεκκλήσιο του Αγίου Γερμανού του Ομολογητού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (740 μ.Χ.), που βρίσκεται στον νάρθηκα του ναϋδρίου της Σχολής. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως κυρού Γερμανού, αποφοίτου της Σχολής (1954) και διατελέσαντος Ηγουμένου αυτής μετά την εκδημία του Σχολάρχου, Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως κυρού Μαξίμου, κατά τα έτη 1991-1995 και ο οποίος κατά γενική ομολογία υπήρξε μια σύγχρονη οσιακή μορφή. 
Αιωνία η μνήμη του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: