e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Νικόλαος Μποζίκης

Γράφει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Οι ομογενείς του Marrickville, του "ελληνοκρατούμενου" προαστίου που βρίσκεται στην καρδιά του Σύδνεϋ, της "Μικρής Ελλάδας", ονομασία που αποδόθηκε επίσημα στην περιοχή τους πριν από λίγους μήνες, με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 30 Μαΐου 2021, δέχτηκαν τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, για να συνεορτάσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τα σχετικά δημοσιεύσαμε ήδη ΕΔΩ!

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον περικαλλή Ναό του Αγίου Νικολάου, ο λειτουργός Σεβ. Αρχιεπίσκοπος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου τον π. Νικόλαο Μποζίκη

Ο π. Νικόλαος, αγαπητός και σεβαστός ιερέας και συν-αδελφός, προεφημέριος του εν λόγω Ναού, άξιος γόνος της Λιθακιάς Ζακύνθου, έχει εργασθεί πολύ και επί δεκαετίες για την Ομογένεια στους Αντίποδες, χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως από τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, τον Κλήρο και τον Λαό της εκεί Αρχιεπισκοπής, αλλά και όλους εμάς τους Ζακυνθίους! 

Από την θέση αυτή, χαιρόμαστε με τη χαρά του, ευχόμαστε όλοι μας μάλιστα να έχει μακρότητα ευλογημένων ετών, μαζί με την ευλογημένη κατ' οίκον εκκλησία του, προσφέροντας "έτι και έτι" στο γεώργιον της Αγίας Εκκλησίας μας!

Άξιος!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: