e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ουκρανική Προεδρία: Ολόκληρη η χώρα προσβλέπει στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Σήμερα, η Ουκρανία είναι μια χώρα διαθρησκευτικής ειρήνης και προσβλέπει στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Άντριυ Γερμάκ, κατά τη συνάντησή του με το Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Κίεβο, 27 Μαΐου 2021 - Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Άντριυ Γερμάκ, συναντήθηκε με τον Ιεράρχη του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Ο Άντριυ Γερμάκ τόνισε ότι σήμερα στην Ουκρανία όλες οι θρησκείες είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες.

«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι ένας Πρόεδρος που δεν χρησιμοποιεί την Εκκλησία για πολιτικούς σκοπούς», είπε ο κ. Γερμάκ.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου του Αρχηγού του Κράτους σημείωσε ότι ο πόλεμος στο Ντονμπάς της Ουκρανίας συνεχίζεται για όγδοο έτος και σχεδόν κάθε μέρα η κρατική ηγεσία, δυστυχώς, λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τους τραυματίες και τους νεκρούς. Ως εκ τούτου, η κύρια προτεραιότητα του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της ομάδας του παραμένει να τερματιστεί ο πόλεμος και να επιστραφούν τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη και οι άνθρωποι.

Ο Άντριυ Γερμάκ ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Τόνισε ότι ολόκληρη η χώρα προσβλέπει στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στη συμμετοχή του στον εορτασμό της 30ής επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, ενώ διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Άντριυ Γερμάκ διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί στο υψηλότατο επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αναμενόμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία τον Αύγουστο θα προετοιμαστεί και θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Σημείωσε την ειλικρίνεια και την υποστήριξη του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που επιβεβαιώθηκαν κατά την επίσκεψη του Αρχηγού του Κράτους και της Πρώτη Κυρίας στη Μητέρα Εκκλησία και τη συνάντησή τους με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Οκτώβριο του 2020.

Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ τόνισε ότι η Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προσεύχεται για το τέλος του πολέμου στο Ντονμπάς και την ειρήνη στην Ουκρανία, καθώς και για το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Επίσημη ιστοσελίδα Ουκρανικής Προεδρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: