e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Με ακλόνητη πίστη στον Αναστάντα

Χριστς γρ γερθες κ νεκρν, παρχ τν κεκοιμημένων γένετο

Για άλλη μια χρονιά γιορτάσαμε την πρώτη και μεγάλη εορτή του Πάσχα και ζούμε στην μεταπασχάλια περίοδο της Ανάστασης. Οι συνθήκες και φέτος ιδιότυπες, όμως το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού στην κοινωνία μας παρουσιάζεται τόσο αναγκαίο όσο σε καμία άλλη χρονική στιγμή.

Ο Αναστημένος Χριστός με τον δικό Του θάνατο και κυρίως με την ένδοξη Ανάστασή Του άνοιξε τον δρόμο "οδοποιήσας πάση σαρκί" για την προσωπική υπέρβαση του θανάτου στον καθένα μας, αφού έγινε ο Ίδιος η απαρχή και ο πρωτότοκος των κεκοιμημένων. Ας το συνειδητοποιήσουμε: η ελπίδα που πηγάζει από το άδειο και κενό μνήμα έρχεται να επιβεβαιώσει την νίκη της ζωής έναντι του θανάτου, του φωτός απέναντι του σκότους και της αιωνιότητας μπροστά στην φθορά και την θνητότητα.

Έχοντας, λοιπόν, ακλόνητη την πίστη στον Αναστάντα και στην τριήμερη Ανάστασή Του, που τόσο πολεμείται από ορισμένους αυτήν την εποχή, να προχωρήσουμε με θάρρος, ελπίδα και πίστη στην υπέρβαση όχι μόνο της πανδημίας που όλους ταλαιπωρεί παγκοσμίως, αλλά και στην αληθινή ανακαίνιση του εαυτού μας από κάθε λάθος, πάθος σφάλμα και ελάττωμα.

Το μόνο που απομένει είναι να αποδεικνύουμε καθημερινά και με τα έργα μας πως τελικά είμαστε γνήσια τέκνα της Ανάστασης- η οποία μας προσφέρθηκε δωρεάν, ως δώρο και ως χάρισμα- όπως ακριβώς απέδειξαν οι πρόγονοί μας 200 χρόνια πριν. Ναι, αγαπητοί, το πνεύμα της Ανάστασης οδήγησε στην εθνική μας παλιγγενεσία. Διότι, είναι αλήθεια και ιστορικά πως αν μια Επανάσταση δεν έχει ως θεμέλιο της την Ανάσταση και δεν εμπνέεται από αυτήν, τότε είναι καταδικασμένη στην φθορά και τον θάνατο.

Ευχόμαστε σε όλους -όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά- χρόνια πολλά, γεμάτα από το αγαθό της υγείας το οποίο αποδεικνύεται ολοένα και πιο πολύτιμο, χαρά και εσωτερική πληρότητα και ολοφώτεινη πορεία στην καθημερινότητα από το Άγιο Φως που και φέτος πήγασε από τον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας!

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Πάσχα 2021

Ο Μελιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια: