e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Εκοιμήθη ο π. Ανανίας Κουστένης εξαιτίας Covid-19

Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης, μια αξιομνημόνευτη πνευματική μορφή του καιρού και του τόπου μας εκοιμήθη πριν λίγο, το βράδυ του Σαββάτου, 15 Μαΐου 2021, σε ηλικία 76 ετών.

Ο μακαριστός π. Ανανίας από τις αρχές Απριλίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αττικόν, διασωληνωμένος, εξαιτίας του επάρατου Κορονοϊού (Covid-19).

Αιωνία αυτού η μνήμη!

Ποιος ήταν ο μακαριστός π. Ανανίας

Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον τραχύ δρόμο του μοναχισμού. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία, με σπουδές στην Θεολογία και την Βυζαντινή Φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είχε μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και o λόγος του -για όσους τον έζησαν εκ του σύνεγγυς και τον συναναστράφηκαν- ήταν λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: