e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση της Μονής Βατοπαιδίου για τον Γέροντα Εφραίμ, πάσχοντα από Covid-19


Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την μεταφορά του Ηγουμένου Γέροντα Εφραίμ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για προληπτικούς λόγους κατόπιν σύστασης των θεράποντων Ιατρών του. Επιπλέον τονίζεται στην ανακοίνωση ότι η Μονή είχε κάνει αίτηση στους αρμοδίους από αρχές του Μαΐου για τον εμβολιασμό της αδελφότητος.
 
Δείτε την ανακοίνωση: 

Για προληπτικό έλεγχο ο Γέροντας Εφραίμ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός 

Την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μαΐου, ο Γέροντας Εφραίμ διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19. Συναφώς πέρασαν από επανειλημμένους ελέγχους και όλοι οι αδελφοί της Μονής. Ο Γέροντας παρέμεινε άμεσα σε αυτοπεριορισμό με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά για προληπτικούς λόγους οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση. 

Από αρχές Μαΐου η Μονή έχει κάνει αίτηση στους αρμόδιους φορείς για τον εμβολιασμό της αδελφότητος. 

Εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: