e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος 2021 στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Σε κλίμα συγκινήσεως και βαθείας κατανύξεως εορτάστηκε η πανήγυρις του ναϋδρίου της Θεολογικής Σχολής με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής. 
Την Α. Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξεπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου ενταύθα, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εόρτιος δεξίωσις, κατά την οποία, ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, προσφωνών τους ιεράρχες και το εκκλησίασμα, ανεφέρθη στην ιστορία της Σχολής και στις προσπάθειες του Πατριάρχου για την επαναλειτουργία της.
Αντιφωνούντες ο Σεβασμιώτατος Πατριαρχικός Εκπρόσωπος και άγιος Πρόεδρος της Εφορείας ετόνισαν την συμπλήρωση πενήντα ετών από την άδικη αναστολή λειτουργίας της Σχολής και το καίριο πλήγμα που αυτή υπήρξε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Ακολούθησε εόρτιος τράπεζα για όλους. 
[Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης]

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: