e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Κυριακή Αγ. Πατέρων Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στην Παναγούλα εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου, 13ης Ιουνίου 2021, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου εν Ζακύνθω, η Θεία Λειτουργία της ημέρας, ιερουργούντος του οικείου Εφημερίου, π. Παναγιώτη Καποδίστρια. 
     Κατ' αυτήν, ισχυούσης ακόμη της εορτής της Θείας Αναλήψεως, τιμήθηκε μεθεορτίως ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός, Εικόνα του Οποίου φυλάσσεται στον Ναό.
     Το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Σπυρίδων Σαρατσένος, το δε κήρυγμα έκανε ο κ. Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας, αναφερθείς συνοπτικά στο -καθοριστικό για την εξέλιξη της Εκκλησίας μες στους αιώνες- έργο της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και στην διαχρονική εκζήτηση της Ενότητας μεταξύ των μελών του Σώματος του Χριστού.
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: