e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Υπέρ της επίσκεψης Βαρθολομαίου δηλώνουν οι περισσότεροι Ουκρανοί

Οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι θετικά διακείμενοι όσον αφορά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, σύμφωνα με πρόσφατη κοινωνιολογική έρευνα. Ειδικότερα, το 57% των Ουκρανών δηλώνουν θετικά διακείμενοι στην επίσκεψη Βαρθολομαίου. Την ίδια ώρα το 32,5% των ερωτηθέντων αναφέρουν αδιάφοροι όσον αφορά στην επίσκεψη, ενώ μόλις 6% δηλώνουν αρνητικοί. 

Αυτά τα στοιχεία βασίζονται στην έρευνα που πραγματοποίησε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου. Τα συγκεκριμένα στοιχεία καταρρίπτουν πλήρως τα επιχειρήματα των αρχιερέων της εν Ουκρανία Ρωσικής Εκκλησίας, σχετικά με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία. 

Ενδιαφέρον αποτελεί το στοιχείο ότι υπέρ της επίσκεψης Βαρθολομαίου εμφανίζεται ακόμα και μεγάλο ποσοστό (σχεδόν οι μισοί) από τους υποστηρικτές της ίδιας της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ουκρανία. Αναλυτικότερα, ανάμεσα σε αυτούς που στηρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας το 72% δηλώνουν ξεκάθαρα υπέρ της επίσκεψης. Ανάμεσα στους καθολικούς, το 63%. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του εν Ουκρανία Πατριαρχείου Μόσχας θετικοί όσον αφορά την επίσκεψη δηλώνουν το 49% ενώ αντίθετοι μόλις 15%.

Πηγή: Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: