e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Νέος Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών ο π. Θεόδωρος Κοντίδης

Ανακοινώθηκε σήμερα (14.7.2021) από την Αγία Έδρα ότι, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτή την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου των Καθολικών Αθηνών Σεβασμιοτάτου π. Σεβαστιανού Ροσσολάτου λόγω ορίου ηλικίας και εξέλεξε τον Ιερομόναχο του Μοναχικού Τάγματος των Ιησουιτών Πατέρων π. Θεόδωρο Κοντίδη νέο Αρχιεπίσκοπο - Μητροπολίτη των Καθολικών Αθηνών και Αποστολικό Τοποτηρητή της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Ρόδου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας, όπου τελείωσε το δημοτικό. Συνέχισε τις δευτεροβάθμιες σπουδές του στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Αποφοίτησε το 1974, μέσα στην κρίση εκείνου του καλοκαιριού. Στη συνέχεια, έκανε μια μεγάλη διαδρομή με σπουδές και μετακινήσεις σε διάφορες πόλεις, όπως τη Ρώμη, τη Λουβαίν, το Παρίσι.

Στο τάγμα των Ιησουιτών εισήλθε το 1983. Τελείωσε την περίοδο του δοκιμίου στη Γαλλία και χειροτονήθηκε ιερέας στην Αθήνα, στην Εκκλησία της Ιεράς Καρδίας του Σωτήρος, το 1988.

Από τότε εργάστηκε σε εκδόσεις, στην ενορία και στην ποιμαντική της νεότητας. Σήμερα εργάζεται πάντα στο χώρο των εκδόσεων και ιδιαίτερα στο περιοδικό «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Παράλληλα, είναι υπεύθυνος για τις ποιμαντικές δραστηριότητες του πνευματικού κέντρου «Μανρέσα», ο οποίος λειτουργεί ως χώρος για σεμινάρια και συναντήσεις θρησκευτικού περιεχομένου. Εδώ και είκοσι χρόνια εργάζεται στο πρόγραμμα προετοιμασίας των μελλονύμφων στο γάμο, ένα πρόγραμμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Φροντίζει να είναι πάντα παρών σε ορισμένες παλαιότερες δραστηριότητες, όπως τις συναντήσεις με τις κοινότητες «Πίστη και Φως», στις οποίες συμμετέχουν οικογένειες που έχουν παιδιά με νοητική υστέρηση, καθώς και οι φίλοι τους. Επίσης, βοηθά ως ιερέας στις ποιμαντικές και κατηχητικές δραστηριότητες στην Ελληνογαλλική σχολή Jeanne D’ Arc, στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: