e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Κυριακή Αγ. Πατέρων Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 18 Ιουλίου, επί τη μνήμη των Αγίων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ' Οικουμενικής Συνόδου, στο ναΰδριο της Σχολής αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, στην οποία συμμετείχε και ο Αρχιμ. Γεδεών, κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που κατά το παρελθόν διακονούσε στην Θεολογική Σχολή, πλησίον του τότε Ηγουμένου, νυν Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, που πάντοτε περιβάλλει την Σχολή με ενδιαφέρον και αγάπη. Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε ο πατήρ Αυγουστίνος, κληρικός επίσης από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Ουρανίας και Σάββα, συγγενών του εφημερίου της Σχολής, Αρχιμ. Γεδεών.
Εκκλησιάστηκαν πιστοί από το νησί και την Πόλη, τηρουμένων των μέτρων προς αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια: