e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Και ο Μητροπολίτης Πειραιώς δηλώνει υπέρ των εμβολιασμών κατά Covid-19

Αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού κατά του θανατηφόρου Covid-19 και των μεταλλάξεών του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ δήλωσε σήμερα (12.7.2021) τα ακόλουθα:

«Δίνοντας ένα ταπεινό παράδειγμα, εμβολιάστηκα στις αρχές Φεβρουαρίου γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποκτηθεί η περίφημη ανοσία. Ο κίνδυνος από την υπόθεση αυτή είναι οι μεταλλάξεις που είναι απρόβλεπτες και απροσδιόριστες, και βλέπουμε πόσο τραγικές συνέπειες έχουν. Αυτή τη στιγμή νομίζω, ότι κάθε σωστά σκεπτόμενος άνθρωπος, προσφεύγει στη γνώμη των επαϊόντων, όχι αυτών που έχουν το θράσος της αγνοίας και λένε ένα σωρό ανοησίες και συνωμοσιολογικά σενάρια φαντασίας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η βρεφική θνησιμότητα απομειώθηκε χάρις στον εμβολιασμό.» 

Και συνέχισε λέγοντας ότι «ο εμβολιασμός δεν είναι κάτι τρομακτικά επικίνδυνο για τη ζωή μας. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρές παρενέργειες, αλλά όταν κανείς βάλει σε αντιπαράθεση το τι υφίσταται από αυτή τη νόσηση και το τι ελάχιστες πιθανότητες έχει να έχει κάποια παρενέργεια, νομίζω ότι γέρνει τη ζυγαριά υπέρ του εμβολιασμού άμεσα».

Όπως είπε επίσης: «Ο κόσμος νιώθει αγωνία και φόβο, αλλά νομίζω ότι η καλή κρίση πηγάζει από τα γεγονότα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί αποφεύγουν τα χειρότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: