e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

4 σχόλια για την απώλεια του Μητροπολίτου Κινσάσας, θύματος Covid-19


1. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: 
     Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με βαθιά θλίψη και συνοχή καρδίας αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Μητροπολίτου Κινσάσα κυρού Νικηφόρου. 
     Ο αείμνηστος Ιεράρχης υπήρξε μια αγία μορφή και από τα σημαντικότερα στελέχη του Αλεξανδρινού Θρόνου. Διηκόνησε με αφοσίωση προσφέροντας ταπεινά τον εαυτό του θυσία στην Ιεραποστολή της Αφρικής. 
     Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, με αισθήματα βαθιάς ανθρώπινης λύπης, ετέλεσε Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νικηφόρου. 
     Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως ορίσθηκε Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος.
2. Μητροπολίτης Νιγηρίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
We wholeheartedly pray for the repose of our brother and co- celebrant Metropolitan of Kinshasa Nikiforos. He was a kind soul, a humble person, a dedicated clergyman, a hardworking missionary. He will be missed by all.
Eternal be his memory!
Εγκάρδια προσευχόμαστε για την ανάπαυση του αγαπητού αδελφού και συλλειτουργού Μητροπολίτου Κινσάσας Νικηφόρου. Ήταν μία ευγενική ψυχή, ένας ταπεινός άνθρωπος, ένας αφοσιωμένος κληρικός και ένας εργατικός ιεραπόστολος. Θα λείψει σε όλους μας. Αιωνία η μνήμη του!

3. Μητροπολίτης Αξώμης ΔΑΝΙΗΛ
Απόψε το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο μας είναι πολύ πτωχότερο. Ο αδελφός μας, Σεβασμ. Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος "έφυγε" για την Βασιλεία του Θεού, νικημένος από covid.
Η λύπη του Μακαριωτάτου Προκαθημένου μας και όλων των αδελφών στην Ιερά Σύνοδο είναι βαθύτατη. Η πανδημία μάς στέρησε ένα πολυτιμότατο στέλεχος, έναν αγιώτατο μοναχό και ιεραπόστολο Ιεράρχη.
Καλή Ανάσταση δεσπότη μας Νικηφόρε! Αναπαύσου στην αγκαλιά του Χριστού που αγάπησες και κήρυξες στην Εκκλησία του Κονγκό! Θα σε μνημονεύουμε πάντοτε!

4. Αρχιμανδρίτης ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

28 Ιουλίου 1978 η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του μακαριστού πλέον Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου Μικραγιαννανίτη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Οσίου Παύλου στο Άγιο Όρος. Ήμουν εκεί, λίγο διακρίνομαι στη φωτογραφία να του εύχομαι, από τότε αναπτύχθηκε μια φιλία και μία αγαπητική σχέση σπάνια και ειλικρινής. Τον παρακολουθούσα στη Μοναχική Ζωή. τον θαύμαζα για την απόλυτη υπακοή του στους Γεροντάδες του, τον καμάρωνα για τη δράση του στην Αθωνιάδα, στην Αλβανία στο Κονγκό ως Μητροπολίτης πλέον και γνήσιος Ιεραπόστολος. Ώσπου σε μένα έλαχε να μεταφέρω τα κακά μαντάτα στη φυγή του που ανθρωπίνως πονάει πολύ. Ήταν πάλι 27 προς 28 Ιουλίου. Τώρα εκείνος είναι με τους Πατέρες τους αγαπημένους, τον Γέροντα Γεράσιμο Υμνογράφο, τον παπα Διονύση, τον παπα Μητροφάνη, τον Σπυρίδωνα κι εμείς που μείναμε " για τους νεκρούς θα ανάψουμε λιβάνι" προσδοκώντας την συνάντηση και την κοινή Ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: