e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Ξενάγηση νέου ΡΚαθολικού Αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας στο Μουσείο της Μονής Στροφάδων


Το πρωί της 24ης Αυγούστου 2021, μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της Μεταθέσεως του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο (1717), ο νέος Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας κ. Γεώργιος Αλτουβάς, στο πλαίσιο της πρώτης επαφής του με το νησί της Ζακύνθου, ξεναγήθηκε στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μ. Ζ. και Τελετάρχη των Εορτών. 

Ο Σεβ. κ. Γεώργιος έλαβε μια πρώτη γνώση για την ίδρυση του Μουσείου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο προ πλήρους 20ετίας, για τον "πλωτό Παράδεισο" των νήσων Στροφάδων, τη μακραίωνη πορεία της Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής που διέλαμψε εκεί, τα έργα τέχνης που παρήχθησαν κι εκτίθενται τώρα στο Μουσείο, για τις πολυχρόνιες προσπάθειες αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου των Παλαιολόγων, θαύμασε άλλα έργα τέχνης στις προθήκες, κυρίως δε τον μακρόστενο πίνακα του Νικολάου ιερέως Κουτούζη, με τη λιτανεία του Αγίου Διονυσίου.

Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος έδειξε ικανοποιημένος για όσα πληροφορήθηκε κι ευχήθηκε τα δέοντα στις τηλεοπτικές κάμερες.











Δεν υπάρχουν σχόλια: