e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Αντιπροσωπεία της Μητροπόλεως Βίνιτσα συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Στο πλαίσιο της Πατριαρχικής Επισκέψεως Βαρθολομαίου στον Μητροπολιτικό Οίκο του Κιέβου Επιφανίου, που συνάμα είναι και Συνοδικό Μέγαρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης -παρόντος του Μητροπολίτου Κιέβου- δέχθηκε τον Συνοδικό Μητροπολίτη Βίνιτσα και Μπαρ Συμεών, συνοδευόμενο από Κληρικούς της Μητροπόλεώς του και την Μοναχή Ελικωνίδα, η οποία έχει αναλάβει την δημιουργία Γυναικείας Μονής στη Μητρόπολη αυτήν.

Όλοι εξέφρασαν αμοιβαία χαρά για τη συνάντηση. Ο Μητροπολίτης Συμεών δώρισε συμβολικό δώρο - σύνθεση των Αγίων Βλαδιμήρου και Όλγας στον Πατριάρχη, ο δε Πατριάρχης δώρισε μιαν εικόνα "Ρόδον το Αμάραντον" προς την Μοναχή Ελικωνίδα, με ιδιόχειρη υπογραφή








Δεν υπάρχουν σχόλια: