e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

"Προς Εκκλησιασμόν" για την Οικουμενική Κίνηση με τον Γιώργο Βλαντή [video]

Λίγες ημέρες πριν την Σύναξη των ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, ένας εκ των εισηγητών, ο εγκρατής θεολόγος κ. Γεώργιος Βλαντής, Διευθυντής του Συμβουλίου των Χριστιανικών Εκκλησιών της Βαυαρίας, βρέθηκε στην Αθήνα και παραχώρησε συνέντευξη στον Παναγιώτη Ανδριόπουλο, στο πλαίσιο της εκπομπής “Προς Εκκλησιασμόν”, που είναι μια παραγωγή του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο Γεώργος Βλαντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη συστηματική θεολογία και τη φιλοσοφία της θρησκείας στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Μονάχου. Υπηρέτησε ως επιστημονικός συνεργάτης της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης (2009-2011) και της Έδρας Ορθόδοξης Συστηματικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (2011-2016), ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Από το Μάιο του 2016 είναι διευθυντής του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Βαυαρίας. Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου (Ι. Μητρόπολις Γερμανίας) έχει συμμετάσχει σε διάφορους οικουμενικούς οργανισμούς, συνέδρια και εκδηλώσεις, όντας επίσης μέλος διαφόρων θεολογικών, οικουμενικών και επιστημονικών εταιριών και συλλόγων. Έχει δημοσιεύσει ποικίλα άρθρα για ζητήματα φιλοσοφίας της θρησκείας, ιστορίας της θεολογίας, συστηματικής και ιδίως οικουμενικής θεολογίας, κ.λπ., όπως π.χ. για τον αποφατισμό, τις πατερικές θεωρήσεις του αθεϊσμού, την πρόσληψη οικουμενικών κειμένων στην Ορθοδοξία και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Το 2015 κυκλοφορήθηκε από το Ίδρυμα «Άρτος Ζωής» η μετάφρασή του της Προς Ρωμαίους Επιστολής του Karl Barth στα ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: