e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Αρχιερατική Λειτουργία για τον Άγ. Ευαγγελιστή Λουκά στο Επισκοπείο Μητροπόλεως Βρυούλων

 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡOΠΟΛΙΣ ΒΡΥΟYΛΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων μετέβη είς την Επαρχίαν του, τα Βουρλά της Ερυθραίας στην Μ. Ασία και την 18ην τρέχοντος ημέρα της Εορτής των Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του ιατρού, ιερούργησε είς τό εντός του Επισκοπείου Παρεκκλήσιον της Παναγιάς των Βρυούλων.
Την Θείαν Λειτουργίαν αφιέρωσε εις όλους τους Ιατρούς Αγίους της Εκκλησίας μας, με αφορμή την Απόφασιν της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως η 17η Οκτωβρίου 2021 ορισθή, Εορτή της Συνάξεως όλων των Αγίων Ιατρών.
Τους Ιατρούς, νοσηλευτάς που από της Χριστιανικής αρχαιότητος, διηκόνησαν τους "εν ασθενείαις κατακειμένους" ανθρώπους. Πολλοί από τους οποίους διακρίθηκαν για την αγιότητά τους και η Εκκλησία επισήμως τους κατέταξε στο Εορτολόγιο της.
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης είς την Εγκύκλιον του αναφέρει: "Οι Άγιοι αυτοί ιατροί, εγνώριζαν, ότι για να θεραπευθεί ο κάθε άνθρωπος, όλος ο κτιστός κόσμος, πρέπει να ανακαινισθεί και να ενωθεί". "Και η Εκκλησία, η παρηγορία και βοήθεια πολλών, γνωρίζει, ότι αυτοί, οι ιατροί Άγιοι, μεσιτεύουν προς τον Μέγα Ιατρόν και Φιλάνθρωπο Θεό, για την υγεία των ψυχών και των σωμάτων όλων μας".
Εις τους Αγίους αυτούς, με τα χαρίσματα ιαμάτων που έχουν, έχουν εστραμμένα τα μάτια, ιδιαίτερα στην περίοδο της Πανδημίας που ζούμε, όσοι πιστεύουν είς τόν Θεόν σύγχρονοι ιατροί, νοσηλευτές και όσοι διακονούν στον χώρον της υγείας για να παραδειγματίζονται.
Η Πανδημία έφερε εις την επιφάνεια την πραγματική έννοια της φιλανθρωπίας και την απαραίτητη συνεργασία Εκκλησίας και ιατρικής Επιστήμης".
Είς το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Παντελεήμων έκανε δέησιν προς τον Θεό για τους ιατρούς και θεραπευτές, όπως, ο Μέγας Ιατρός και θεραπευτής Κύριος τους στηρίζει και τους ενδυναμώνει είς το Ευλογημένο έργο τους.
Ο ΒΡΥΟΥΛΩΝ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια: