e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Ευχές στον Πατριάρχη της Ορθοδοξίας και του Γένους

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο The Loeb Boathouse Central Park, Μανχάταν, 2 Νοεμβρίου, 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης



05 Νοεμβρίου 2021 | Εθνικός Κήρυξ

Μόλις αναρτήθηκε η είδηση στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του «Ε.Κ.», την Ελληνική www.ekirikas.com και την Αγγλική, www.thenationalherald.com, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Νοεμβρίου, πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και πιθανή επέμβαση για τοποθέτηση στεντ στην καρδιά του, σήμανε κυριολεκτικά συναγερμός παντού στην Ομογένεια, τις κοινότητες, στην Ελλάδα, αφού η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία παντού.

Αγωνία, ανησυχία, ευχές και προσευχές όχι μόνο από ιερείς και ανθρώπους που είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον Πατριάρχη εκ του συστάδην, αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι τον βλέπουν μόνο εκ του μακρόθεν στις φωτογραφίες και παρακολουθούν τους εμπνευσμένους λόγους του, οι οποίοι απηχούν τις προκλήσεις και τις ανάγκες του σημερινού καιρού, βουτηγμένες όμως μέσα στη σοφία του «καιρού εκείνου», συνεχίζοντας την Παράδοση της Εκκλησίας.

Κι η Παράδοση δεν είναι κάτι το στατικό και μουσειακό, αλλά κάτι το δυναμικό και εξελισσόμενο διότι η έκχυση του Αγίου Πνεύματος είναι διηνεκής μέσα στην Εκκλησία. Κι είναι το Αγιο Πνεύμα, ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας που οδηγεί την Εκκλησία αέναα και ατέλεστα «εις πάσαν την αλήθειαν».

Ηταν πραγματικά συγκινητική η έκφραση ενδιαφέροντος και αγάπης των ανθρώπων μας όλων των γενεών για τον Πατριάρχη. Δειγματοληπτικά και μόνο αναφέρω τον επιχειρηματία και αφοσιωμένο νέο παιδί στην Εκκλησία και την ελληνική μας κληρονομιά, Ηλία Μανώλη, από το Ντράκετ της Μασαχουσέτης, ο οποίος με ρωτούσε με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα για την υγεία του Πατριάρχη.

Δόξα τω Θεώ όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά με την επέμβαση η οποία έγινε από τα τίμια και ικανά χέρια γιατρών ομόδοξων, ομογενών και ομαιμόνων με επικεφαλής τον κορυφαίο Γεώργιο Ντάγγα. Ο Παναγιώτατος ήταν στα καλύτερα ιατρικά χέρια και σ’ ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και της Αμερικής ολόκληρης.

Η Ορθοδοξία χαίρει και αγάλλεται παντού στον Κόσμο διότι ο Πρώτος Επίσκοπός της, ο Πατριάρχης της είναι υγιής, δυνατός και συνεχίζει την υψηλή και Θεοτίμητη Αποστολή του «εις πάντα τα έθνη».

Περαστικά Παναγιώτατε και να είναι τα έτη Σου πολλά, αγλαόκαρπα και Θεοβλόγητα.

Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: