e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Πρωτοχρονιά 2022 στο Λονδίνο

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στο Λονδίνο η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, καθώς και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, συλλειτουργών μετά του ιερατικώς Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνά Μπακάλη, του Αρχιμ. κ. Νήφωνος Τσιμαλή και του Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Αθανασίου Γκίκα, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη Θεία Λειτουργία ετέλεσε την επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους και στη συνέχεια ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα Kentish Town, συλλειτουργών μετά του Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Μιχαηλίδη και του Οικονόμου κ. Kristian Akselberg.











Δεν υπάρχουν σχόλια: