e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Θεοφάνια 2022 στη Χαλκηδόνα

Σήμερα, κατά την μεγάλη εορτή των Θεοφανίων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ προέστη της Θ. Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Κουσκουντζουκίου, συμπαραστατούμενος από τον ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού π. Κωνσταντίνο Καγιάντελεν. 

Ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων παρουσία ικανού αριθμού πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας. 

Εν πομπή, μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας, μετέβη στην αποβάθρα πλησίον του Ι. Ναού όπου ετέλεσε τον Αγιασμό των υδάτων. 

Εκκλησιάστηκαν και μετείχαν της ιεράς πομπής ο Πρόξενος της Ελλάδος κ. Σταύρος Χριστοδουλίδης, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια: