Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Δυο Έλληνες του Μονάχου στα "Πρόσωπα" της εφημερίδας "Μαγνησία"

Δυο Έλληνες του Μονάχου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Μονάχου Ελευθερία Ζεγγίνη στο τιμητικό αφιέρωμα του περιοδικού "ΠΡΟΣΩΠΑ" της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ. 

Η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ (Βόλος και Θεσσαλία) συμπεριέλαβε στην ετήσια (15.01.2022) έκδοση του περιοδικού με τον τίτλο "ΠΡΟΣΩΠΑ -22 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ", Μαγνησιώτες που διακρίθηκαν για το έργο τους και μεταξύ αυτών τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και την καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Μονάχου δρ. Ελευθερία Ζεγγίνη.
 
Ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής αναφέρει στον πρόλογο της έκδοσης μεταξύ των άλλων και τα εξής:
 
Η ειδική ξεχωριστή έκδοση αναφέρεται σε ανθρώπους που ξεχώρισαν και ονομάστηκε «ΠΡΟΣΩΠΑ». Πρόκειται για πρόσωπα, που διακρίθηκαν μέσα από τη δική τους παρουσία ή τους διακρίναμε εμείς, για κάποιους λόγους, είτε σε επίπεδο νομού, είτε και εκτός αυτού, έχοντας όμως πάντα, μια άμεση ή έμμεση σχέση με τη Μαγνησία. Άνθρωποι που αναπνέουν, δρουν, δημιουργούν και ξεχωρίζουν στον τόπο μας, στη χώρα μας, είτε ακόμη και στο εξωτερικό...Με τον τρόπο αυτό, θέλουμε να αναδείξουμε την προσπάθεια που γίνεται από ΠΡΟΣΩΠΑ που κινούνται, δραστηριοποιούνται, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, πετυχαίνουν, αποτελούν ή πρέπει ίσως να αποτελέσουν παράδειγμα. Προχωρούν παρά τις όποιες δυσκολίες και αντιξοότητες, σκέφτονται τον συνάνθρωπο, προάγουν τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό, δείχνουν μονοπάτια αλληλεγγύης, ενισχύουν την Παιδεία, διαφημίζουν τον τόπο μας, αναδεικνύουν και προωθούν τα αγαθά και τις υπηρεσίες της Μαγνησίας, στηρίζουν την επιστήμη, προβάλλουν με τον τρόπο τους, είτε καταγράφουν την ιστορία ή άλλες ιστορίες για την περιοχή μας και τόσα άλλα… Πρόσωπα που αποτελούν ή μπορεί να αποτελέσουν για κάποιους, πηγή ελπίδας και έμπνευσης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.