Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Ποιοι στρατολογούνται για την εκκλησιαστική φράξια της Ρωσίας στην Αφρική;


Κείμενο - εράνισμα: π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Απευθύνοντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Καμερούν κ. Γρηγόριος Ανοικτή Επιστολή προς τον Λεωνίδα Κλιν, ψευδοΈξαρχο της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική (28.1.2022), ανέφερε μια μικρή προσωπική ιστορία για το πώς κάποιοι Αφρικανοί Ιερείς, ενίοτε δυσαρεστημένοι από τον τοπικό επίσημο Επίσκοπό τους, φεύγουν από την κανονικότητα και (αυτο)χειροτονούνται κάποτε και Επίσκοποι, ιδρύοντας έτσι την προσωπική τους Εκκλησία... Τουτέστιν: ένας αχταρμάς... 

Διηγείται ο Μητροπολίτης Καμερούν: 

"Πριν τρία χρόνια ένας έγγαμος κληρικός μου ηλικιωμένος ζήτησε από έναν νεότερο κληρικό μου επίσης, ο οποίος χειρίζονταν το διαδίκτυο, να του βρει με το αζημίωτο μια Αρχιερατική στολή.

Ο νεότερος κληρικός αμέσως, μέσω του Facebook άρχισε να κάνει αιτήματα φιλίας σέ Ρώσσους κληρικούς και σε λίγες ημέρες σε κάποιες συζητήσεις με τους φίλους του κληρικούς εκ Ρωσσίας άρχισε να ερωτά, αν είναι δυνατόν να τον βοηθήσουν να προμηθευτεί μια πλήρη Αρχιερατική στολή διότι όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως Καμερούν είχαν συνεισφέρει ένα ποσό να αγοραστεί μια Αρχιερατική στολή η οποία θα ήταν το δώρο-έκπληξη προς τον Επίσκοπό τους την ημέρα της εορτής του.

Οι Ρώσσοι Ιερείς είδαν με συμπάθεια το «αίτημα των ιερέων του Καμερούν» και είπαν: «θα σας την κάνουμε εμείς δώρο κρατείστε τα χρήματά σας».

Μετά μερικές ημέρες ο νεότερος κληρικός παρέλαβε την Αρχιερατική Στολή και την παρέδωσε στον μεγαλύτερο Κληρικό ο οποίος του είχε δώσει την παραγγελία και ο οποίος του απέδωσε το συμφωνηθέν ποσόν.

Μετά από λίγες ημέρες με πληροφόρησαν ότι, ο μεγαλύτερος κληρικός συνάντησε έναν αυτοαποκαλούμενο «Πατριάρχη της Αφρικής» ο οποίος ετέλεσε την εις Επίσκοπον χειροτονία του εγγάμου ιερέως και ο μεν χειροτονών «Πατριάρχης της Αφρικής» φορούσε λειτουργικά άμφια της Καθολικής Εκκλησίας και λειτουργούσε ως Καθολικός ο δε χειροτονούμενος εφόρεσε την Ρωσσική Αρχιερατική στολή.

Ήταν όντως μια έκπληξη για την εορτή μου !

Όταν τον προσκάλεσα να έλθει να μου εξηγήσει τι ήταν αυτό πού έκανε μού δήλωσε ότι: « ήταν δυσαρεστημένος μαζί μου και μιας και όλοι λένε ότι θα έλθουν οι Ρώσσοι στην Αφρική θα ήθελε να τον βρουν Επίσκοπο και όχι απλό ιερέα». Περιττό να συμπληρώσω ότι από την επομένη άρχισε να χειροτονεί «ιερείς» και «διακόνους» συγκροτώντας δική του «Εκκλησία», η οποία δηλώνει Ορθόδοξη και ότι προέρχεται από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Πιστεύω ότι με το απλό αυτό παράδειγμα μπορείτε να καταλάβετε αρκετά."

Σε αυτή εδώ την ανάρτηση έχουμε την... τιμή να δημοσιεύουμε φωτό του... χειροτονήσαντος ρωμαιοκαθολικο-φορεμένου δήθεν Επισκόπου και του... νεοχειροτονηθέντος ορθοδοξο-φορεμένου Επισκόπου, πάλαι ποτέ κληρικού της Μητροπόλεως Καμερούν. [Δείτε την ανωτέρω 1η φωτό].

*   *   *

Όμως ακολούθως Σάς παρουσιάζουμε κι έναν ψευδοΠατριάρχη Αφρικής, αυτόκλητο και περιέργως προκύψαντα, ο οποίος μάλιστα δηλώνει στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα, ότι μόλις φθάσει ο "Έξαρχος" από τη Ρωσία, πρόκειται και ο ίδιος να προσχωρήσει σε αυτήν. Θαυμάστε τον:



*   *   *

Ευκαιρίας δοθείσης δείτε διάφορους μούφα-Ιεράρχες εξ Αφρικής, οι οποίοι έχουν καθιδρύσει την δική τους Εκκλησία... Θα ήταν όλα εξαιρετικώς κωμικά, αν δεν ήταν βαθύτατα τραγικά... Άραγε, όλοι αυτοί, με το δέλεαρ των εκ βορρά ρουβλίων και της τρόπον τινά εκκλησιαστικής αποκαταστάσεως, θα προσχωρήσουν στην ιμπεριαλιστική Ρωσική Εκκλησία, θα συνταχθούν στον ψευδοΈξαρχο Λεωνίδα Κλιν, θα υπογράψουν -ως πληροφορούμεθα- ειδικά συμβόλαια που θα τους δεσμεύουν διά βίου και με βαρύτατες νομικές συνέπειες ότι θα παραμένουν εσαεί στη ρωσική κουστωδία, που στρατολογείται ολοένα στην αφρικανική ήπειρο;;; Πάντως όλοι δηλώνουν ότι θα προσχωρήσουν -ούτως ή άλλως- στην ρωσική Εξαρχία (μάλλον: φράξια)! Πλην ενός, που -εν τω μεταξύ- πριν από λίγες ημέρες απεβίωσε...







*   *   *

Εν τω μεταξύ, ο Λεωνίδας Κλιν φωτογραφίζεται με κάποιους Αφρικανούς Ιερωμένους (;) στην ρωσική Πρεσβεία του Νταρ-ελ-σαλάμ Τανζανίας, επιδεικνύοντας χαιρέκακα και εν είδει εικονίσματος, την φωτογραφία του Πατερούλη Πατριάρχη Μεσσία εκ του Βορρά... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.