e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Σταυροπροσκυνήσεως 2022 στη Φανερωμένη Βανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Κυριακής Γ΄ Νηστειών ή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27ης Μαρτίου 2022, στον ανθοστόλιστο Ναό της Φανερωμένης Βανάτου, με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος. Ομίλησε κατάλληλα ο ιερουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, περί της αδιαλείπτως ενισχυτικής δυνάμεως του Τιμίου Σταυρού στη ζωή και τα έργα μας, ενώ έψαλε καλλιφωνότατος Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του καθηγητού Μουσικής κ. Αντωνίου Κλάδη, εκπαιδευτικού στο Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου. 
    Προ της απολύσεως έγινε η λιτή του Τιμίου Σταυρού εν μέσω των καθιερωμένων βιολετών εντός δίσκου επί της κεφαλής του Ιερέως. Σε όλους τους εκκλησιασθέντες μοιράστηκαν, τέλος, τα παραδοσιακά "ματζέτα", ήτοι μικρές ανθοδέσμες! 























































Δεν υπάρχουν σχόλια: