Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Αρχιερατική Λειτουργία Θείας Μεταμορφώσεως 2022 στα Στροφάδια - 5ετές Μνημόσυνο του τελευταίου Μοναστή π. Γρηγορίου


Σήμερα το πρωί, 6.8.2022, εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, εορτάζουν τα νησάκια των Στροφάδων, τα οποία κείνται 40 μίλια από την πόλη της Ζακύνθου. Εκεί -ως γνωστόν- είναι η ιστορική έδρα της περιώνυμης Μονής Μεταμορφώσεως και το Καστρομονάστηρο των Παλαιολόγων, που -πολυτραυματισμένο από τους σεισμούς και τον πανδαμάτορα χρόνο- αναμένει οσονούπω αποκατάσταση. 
        Για να τιμηθεί η σημερινή εορτή εκεί, ταξίδεψαν και λειτούργησαν επί τούτω -με άδεια του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Ζακύνθου Διονυσίου Δ΄- ο παρεπιδημών στη Ζάκυνθο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, παλαιός Αδελφός και Ηγουμενοσύμβουλος  της εν λόγω Μονής και ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κονίδης, σημερινός Ηγουμενοσύμβουλος. 
        Στο τέλος της Αρχιερατικής Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου, εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση - 5ετές Μνημόσυνο του π. Γρηγορίου Κλάδη, τελευταίου εγκαταβιούντος μοναστού των Στροφάδων Νήσων (+31.7.2017). Τέλος ευλογήθηκαν -κατά την τάξη- τα νέα σταφύλια. 

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.