Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Παράκληση στην Παναγούλα Βανάτου με Χαιρετισμούς του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης


Εσπέρας Κυριακής, 7ης Αυγούστου 2022, μετά από καταρρακτώδη θερινή νεροποντή, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου για τον Παρακλητικό Κανόνα προς την Θεομήτορα. Μετά το τέλος της Παρακλήσεως αναγνώσθηκαν οι 24 Χαιρετιστήριοι Οίκοι προς των εξαιρετικά τιμώμενο στην Ενορία Βανάτου νεοδιακηρυχθέντα Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, του οποίου Εικόνα και Λείψανο εκτέθηκαν για προσκύνημα,ενώ έψαλαν κατανυκτικά οι κ.κ. Σταμάτιος Ζούλας και Ιωάννης Καραβάνης.
        Τέλος, ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, κάλεσε την κ. Μαρία Δίου, καταγόμενη από την Όρμα Αριδαίας, η οποία είχε γνωρίσει ως παιδάκι τον τιμώμενο Άγιο, να αναφέρει στο εκκλησίασμα τις μνήμες της από τον Άγιο του Θεού. Εκείνη ομίλησε δι' ολίγων για τον γλυκύτατο και πράο Πατέρα - Επίσκοπο της περιοχής της, ο οποίος αναμόρφωσε και νοηματοδότησε την πνευματική ζωή της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. 
        Σημειωτέον ότι σε όλους τους εκκλησιασθέντες διανεμήθηκαν, χάριν ευλογίας, πλαστικοποιημένα εικονίδια του Αγίου Καλλινίκου, ενώ εξαγγέλθηκε προσπάθεια, ώστε να χρόνου να έχει αποκτηθεί ευπρεπής λειψανοθήκη για να θησαυρισθεί το απότμημα Λειψάνου του Τιμωμένου.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.