e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο για την Εθνική Τελετή Μνήμης της Βασίλισσας Ελισάβετ

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος συμμετείχε και εκπροσώπησε τον Ορθόδοξο Ελληνισμό της πέμπτης ηπείρου στην Εθνική τελετή μνήμης για τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β´, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αυστραλιανή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της ημέρας Εθνικού Πένθους για την απώλεια της πρώην μονάρχη της Κοινοπολιτείας.

Η τελετή έλαβε χώρα στη μεγάλη Αίθουσα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Καμπέρας, παρουσία του Γενικού Κυβερνήτου της Αυστραλίας, κ. David Hurley, του Ομοσπονδιακού Πρωθυπουργού, κ. Anthony Albanese, και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας.

Ο Σεβ. κ. Μακάριος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη και τον Dιάκονο κ. Μελίτωνα Χαρηδήμο, στο περιθώριο της τελετής μνήμης συναντήθηκε και συνομίλησε με ομογενείς βουλευτές, υπουργούς και πρέσβεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: