e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κιέβου Επιφάνιος υποδέχθηκε Εφημέριο και Κοινότητα προσχωρήσαντες στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος υποδέχθηκε στον Μητροπολιτικό Οίκο τον Πρωτοπρεσβύτερο Ροστισλάβ Κορτσάκ, προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Σκέπης στο χωριό Μπομπρίτσια. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γραμματέας (σ.μ. Πρωτοσύγκελλος) της Μητροπόλεως Κιέβου Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλο Λέσιουκ.
Το περασμένο καλοκαίρι, η κοινότητα της Μπομπρίτσια, στην περιοχή του Κιέβου, υλοποίησε την απόφασή της να ενταχθεί στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Και τώρα ο προϊστάμενος εφημέριος υποστήριξε τους ενορίτες του σε αυτό το σημαντικό θέμα.
Ο Μακαριώτατος συζήτησε μια σειρά από επίκαιρα θέματα με τους εκπροσώπους της κοινότητας και επέδωσε στον πατέρα Ροστισλάβ τα διατάγματα για την εισαγωγή του στον κλήρο της Επαρχίας Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και τον διορισμό του ως εφημερίου του ναού, καθώς και του επέδωσε ένα επιτραχήλιο και ένα νεοεκδοθέν ιερατικό βιβλίο στα ουκρανικά.
"Χαίρομαι που σας καλωσορίζω, πάτερ Ροστισλάβ, στην εκκλησιαστική μας οικογένεια και σας παρουσιάζω αυτά τα διατάγματα. Είναι πολύ καλό που βρήκαμε μια κοινή γλώσσα, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για ολόκληρο το έθνος. Εξάλλου, πρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις που θα προωθήσουν την ενότητα. Γιατί τότε ο Κύριος θα μας ενισχύσει στο δρόμο της αλήθειας και θα επιβεβαιώσει τη νίκη μας", είπε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.
Ενώ βρισκόταν υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας, ο πρωτοπρεσβύτερος Ροστισλάβ Κορτσάκ κατείχε τη θέση του πρωτοπρεσβυτέρου της περιφέρειας της Μπίλα Τσέρκβα στην περιοχή του Κιέβου. Επί του παρόντος, σχεδόν όλες οι ενορίες αυτής της περιφέρειας έχουν ενταχθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)






Δεν υπάρχουν σχόλια: