e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ακάθιστος Ύμνος 2023 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023, κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό. Με τον Πατριάρχη συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και Προύσης κ. Ιωακείμ. 

Ο Παναγιώτατος ανέγνωσε την Α’ Στάση των Χαιρετισμών και τις επόμενες τρεις ανέγνωσαν διαδοχικά οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας, Μυριοφύτου και Περιστάσεως, και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Βιβλιοφύλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Εξοχ. Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, η Ευγεν. Γενική Πρόξενος κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, ο Εξοχ. Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Μαργαρίτης, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του κυρίου Υφυπουργού, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., και πλήθος πιστών από την Πόλη και προσκυνητών από το εξωτερικό.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε κατ’ ίδιαν συνάντηση τον Εξοχ. κ. Ανδρέα Κατσανιώτη με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Πριν από την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, επί κεφαλής ομίλου 50 φοιτητών από την εκκλησιαστική επαρχία του, που πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στην Πόλη. Ο Παναγιώτατος, σε σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στη διακονία της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, αλλά και στον υπό εξέλιξη πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο καταδίκασε για άλλη μία φορά.  Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έδωσε την Πατριαρχική ευλογία του και τις πατρικές του ευχές για υγεία και προκοπή προς τις νέες και τους νέους, και προς τις οικογένειές τους, ενόψει του Αγίου Πάσχα. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: