e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Σταυροπροσκυνήσεως '23 στην καθέδρα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας [video-photos]

Την τρίτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που ονομάζεται Προσκύνηση του Σταυρού, 19 Μαρτίου 2023, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ των χρυσών τρούλων.

Αρχιερείς της επίσημης Εκκλησίας και αδελφοί της Μονής, όπως και προσκεκλημένοι κληρικοί συμπροσευχήθηκαν με τον Προκαθήμενο.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας, ειπώθηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την εξουσία και τον λαό μας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών. Επιπλέον, ο Προκαθήμενος προσευχήθηκε  για την απελευθέρωση της Ουκρανίας από την εισβολή των ξένων.

Στο τέλος της λειτουργίας τελέστηκε η προσκύνηση του Σταυρού του Κυρίου που βρίσκεται στο μέσο του ναού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:














































Δεν υπάρχουν σχόλια: