e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη του νέου Γεν. Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσημη πενθήμερη επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιεί ο νέος Γεν. Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) Αιδεσιμ. Δρ. Jerry Pillay, Καθηγητής Πανεπιστημίου, συνοδευόμενος από στελέχη του Οργανισμού. Είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του σε Εκκλησία-μέλος του Π.Σ.Ε. από την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Ιανουαρίου τ.ε..

Ο Αιδεσιμ. Δρ. Jerry Pillay  έγινε  θερμά δεκτός, σήμερα, Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023, από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Προηγήθηκε συνεργασία της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διαχριστιανικών και Διαθρησκειακών Διαλόγων, υπό τον Πρόεδρο αυτής Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και της Αντιπροσωπείας του Π.Σ.Ε..

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο




Δεν υπάρχουν σχόλια: