e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Βηθλεέμ: Συλλείτουργο Δ΄ Κυριακής Νηστειών - Ονομαστήρια του Διοκαισαρείας Βενεδίκτου


Βηθλεέμ: Κυριακή Δ΄ των Νηστειών, στην μεγαλειώδη και ιστορική Βασιλική της Γεννήσεως του Κυρίου, ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Διοκαισαρείας κ. Βενέδικτος, εόρτασε τα ονομαστήριά του και τον προστάτη άγιό του, Όσιο Βενέδικτο τον θαυματουργό, με το ισχύον στους Αγίους Τόπους ιουλιανό ημερολόγιο. 
        Συλλειτούργησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Πέλλης κ. Φιλούμενος, ο έχων την ποιμαντική εποπτεία των χωρίων της Ραμάλλας. Επικεφαλής των συλλειτουργών ιερέων ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Καζάκος, Ηγούμενος της Μονής Ποιμένων και Πατριαρχικός Επίτροπος Μπετζάλλα. Παρέστη, εξάλλου, πλήθος εκκλησιαζομένων, εκπροσώπων της Παλαιστιανιακής Αρχής και των τοπικών παραγόντων, πάμπολλοι μάλιστα μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. 
        Ακολούθησε πλούσια δεξίωση για όλο τον λαό, στο Αρχονταρίκι του ιερού Προσκυνήματος, όπου ο εορταζόμενος δέχτηκε τις εκδηλώσεις αγάπης κλήρου και λαού. Εκεί κατέφθασε κι ευχήθηκε ο πραγματοποιών ιεραποδημία εξ Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:























































Δεν υπάρχουν σχόλια: