e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

Ίμβρος, 10.4.23: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τον Ιερομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ [video-photos]

H A.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, χοροστάτησε, το πρωΐ της Μ. Δευτέρας, 10 Απριλίου 2023, στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, στο χωριό του, στους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου.

Καθώς την 10η Απριλίου τιμάται από την Εκκλησία μας η μνήμη του Ιερομάρτυρος Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄, ο Παναγιώτατος άναψε κερί και προσευχήθηκε υπέρ της Εκκλησίας και του Γένους, επικαλούμενος τη χάρη και τις πρεσβείες του Αγίου Προκατόχου αυτού.

Επίσης, μετά τη Θεία Λειτουργία τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του συγχωριανού του μακαριστού Αρχιεπισκόπου πρώην Βορείου και Νοτίου Αμερικής κυρού Ιακώβου, και του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα, Δημοσιογράφου-Φωτογράφου, στενού συνεργάτου του Πατριάρχου, οι οποίοι αμφότεροι εκοιμήθησαν 10 Απριλίου. 

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτατος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο των Αγίων Θεοδώρων, όπου είχε φοιτήσει και ο ίδιος, και συνομίλησε με τους Δασκάλους και με τους νεαρούς βλαστούς της γενέτειράς του. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο























Δεν υπάρχουν σχόλια: