e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Απριλίου 2023

"Πάσχα χρωμάτων γοερών". Έκθεση ζωγραφικής Κωνσταντίνας Δήμζα στο "Αληθώς" (14 και 16.4.23)

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Αληθώς», συνεχίζοντας τις πολιτιστικές δράσεις του, οργανώνει έκθεση ζωγραφικής της καλλιτέχνιδος  Κωνσταντίνας Δήμζα / ΚΩΝέΝΑ:

«Πάσχα χρωμάτων γοερών»

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεσή της, με 18 ακουαρέλες, οι οποίες απεικονίζουν άνθη, φυτικά μοτίβα και εκκλησίες της Ζακύνθου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας, Μάστερ Μουσειολογίας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης «Αληθώς» / Βιβλιοθήκη της Ενορίας Μπανάτου και θα λειτουργήσει το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 και το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 16 Απριλίου 2023, παράλληλα με τις Τελετές του Μεγαλοβδόμαδου και του Πάσχα στον Ιερό Ναό Παναγούλας Μπανάτου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2023.

Όπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνις: «Το όνομα ΚΩνΕνΑ, είναι τα 2 πρώτα γράμματα του ονόματος μου, σε συνδυασμό με το "Κανένας" που απάντησε ο Οδυσσέας στον Πολύφημο. Έχω σπουδάσει διακόσμηση, αλλά δουλεύω σα μαγείρισσα. Τα τελευταία 9 χρόνια ζω στη Ζάκυνθο, όπου έκανα μαθήματα ζωγραφικής ακουαρέλας, τους χειμώνες των 2019 και 2020 με τη ζωγράφο Ήρα / Blue River. Εκεί γνώρισα και το μελάνι, με το οποίο ως τώρα απολαμβάνω να ζωγραφίζω και να "παίζω". Εκτός από την ακουαρέλα ασχολούμαι και με το doodling με μαρκαδόρους. Πρώτη φορά εκτέθηκαν έργα μου στον πολυχώρο Πορτοκάλι, στην ομαδική έκθεση "Περί έρωτος"».

Παρακαλούνται, τα άτομα, τα σχολεία και τα σωματεία που τυχόν ενδιαφέρονται να δουν από κοντά την έκθεση, να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές, ώστε να οριστεί ο χρόνος της επίσκεψης κατόπιν συνεννοήσεως. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6997114117). 

Η παρουσία των φίλων του «Αληθώς» θα είναι τιμή για το Κέντρο Λόγου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: