e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Βαΐων 2023, ο Κιέβου Επιφάνιος προέστη κυριάρχης στη Λαύρα των Σπηλαίων [video + 100 photos]

Ανήμερα της Εορτής της Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, 9 Απριλίου 2023, στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και μάλιστα στον Ναό των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

ΟΜητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Κλήμης, ο Μητροπολίτης Bylotserk Ευστράτιος, ο Αρχιεπίσκοπος Drohobytskyi και Sambirsky Yakiv, ο Αρχιεπίσκοπος Λουχάνσκ και Starobilskyi Λαυρέντιος, ο Αρχιεπίσκοπος Volodymyrskyi Ματθαίος συλλειτούργησαν με τον επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μαζί και ο νέος Ηγούμενος της Λαύρας, Αρχιμανδρίτης Αβράμιο, όπως και πολυάριθμοι κληρικοί.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Μακαριώτατος εκφώνησε το κήρυγμα θείου λόγου και πρόσθεσε ειδική  παράκληση  στον Κύριο σε ώρα που η Πατρίδα κινδυνεύει.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν επίσης προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό μας και για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών.

Στο τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας ο Μακαριώτατος Επίσκοπος αγίασε τα βαΐα και τους παρευρισκόμενους με αγιασμό.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ 111 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:








































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: