e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Κυριακή Βαΐων 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών [video-photos]

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τέλεσε σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Ωρεών, ο οποίος, μεταξύ άλλων, συνέδεσε την σημερινή ημέρα της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα με την Μεγάλη Παρασκευή και την Σταυρική του θυσία, τονίζοντας ότι άλλα στην πραγματικότητα συντελούνται και άλλα αντιλαμβανόμαστε.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε δέηση κατόπιν επιθυμίας της Αδελφότητας Δημητσανιτών "Ο Γρηγόριος ο Ε΄", για να τιμήσουν τη μνήμη του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κων/πόλεως Αγίου Γρηγορίου Ε΄.















Δεν υπάρχουν σχόλια: