e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Πανήγυρις 2023 Ναού Αγ. Γεωργίου Χόμπαρτ Τασμανίας

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Θεοφ. Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Χόμπαρτ της Τασμανίας, επί τη εορτή του προστάτη της Ενορίας, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Θαυματουργού.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν οι δύο κληρικοί του Χόμπαρτ, ο π. Ειρηναίος Κόικας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και ο π. Δημήτριος Κατσής από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στο κήρυγμά του, ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως αναφέρθηκε καταρχάς στον Άγιο Θωμά, τον Απόστολο που παρερμηνεύτηκε ως άπιστος, ο οποίος όμως, όπως επισήμανε, μάλλον ήταν ένας άνθρωπος που είχε πίστη και διακήρυξε την πίστη του, διακατεχόμενος από έντονη επιθυμία να δει τον Αναστημένο Κύριο. Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι πρόκειται για τον Απόστολο που είπε τη φράση «ο Κύριος μου και ο Θεός μου».

Ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος μίλησε επίσης για τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο, ο οποίος επίσης διακήρυξε την πίστη του, αδιαφορώντας για τα πλούτη της επίγειας ζωής και αναζητώντας τους θησαυρούς της αιωνίας ζωής.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις αναστάσιμες ευχές του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου και ζήτησε από τους πιστούς του Χόμπαρτ να προσεύχονται για τον πνευματικό τους πατέρα. Τους ζήτησε ακόμη να προσεύχονται για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που την ίδια ημέρα πανηγύριζε ο Πατριαρχικός Ναός του Αγίου Γεωργίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: