e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Ανάσταση 2023 και Εσπερινός της Αγάπης στον Ναό Αγ. Ευσταθίου Μελβούρνης

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Μελβούρνης η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων για την «εορτή των εορτών», αποτέλεσε ο Αρχιεπισκοπικός Ναό του Αγίου Ευσταθίου, στο προάστιο South Melbourne, όπου προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης.

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου, ο Θεοφιλέστατος προέστη της Τελετής της Αναστάσεως με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος που έψαλε το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών…» μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και κατάνυξης.

Την Κυριακή του Πάσχα, στον ίδιο Ιερό Ναό, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Θεοφ. κ. Κυριακού, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ανεγνώσθη σε πολλές γλώσσες η ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στην εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές του μετά την Ανάσταση, ενώ ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως διένειμε κόκκινα αυγά στο εκκλησίασμα, διαβιβάζοντας σε όλους τις εόρτιες ευχές του Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: