e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Κίεβο: Εορτή Ευαγγελισμού '23 στην Καθέδρα της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας [video-photos]

Σήμερα η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία δοξάζει ένα σημαντικό γεγονός - τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτό το γεγονός ήταν η αρχή της εκπλήρωσης της μεγάλης υπόσχεσης για τη σωτηρία του ανθρώπινου γένους, που δόθηκε από τον Θεό με τα λόγια ότι η οικογένεια της γυναίκας θα συντρίψει το κεφάλι του φιδιού, που ακούστηκαν για πρώτη φορά στον Παράδεισο (Πρωτευαγγέλιο).

Με την ευκαιρία αυτής της εορτής, στις 7 Απριλίου 2023, ο Αρχιεπίσκοπος Vyshgorod κ. Αγαπητός, Ηγούμενος της χρυσότρουλης Μονής του Αγίου Μιχαήλ, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ της Μονής.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλ Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Βασίλκιβου Εφραίμ και Αδελφοί της Μονής.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν προσευχές για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό μας.

Ο Επίσκοπος Βασίλκιβου Εφραίμ, απηύθυνε κήρυγμα στους παρευρισκόμενους.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αγαπητός απηύθυνε διδακτικό λόγο στους παρευρισκόμενους στην εκκλησία και συνεχάρη όλους για την εορτή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:










Δεν υπάρχουν σχόλια: