e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Φανάρι: Η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Νικομηδείας Ιωακείμ

Σήμερα, Πέμπτη της Διακαινησίμου, 20 Απριλίου 2023, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γέροντα Νικομηδείας κυρό Ιωακείμ, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες: Γέρων Δέρκων κ. Αποστόλος, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πισιδίας κ. Ιώβ, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Ίμβρου και Τένεδου κ. Κύριλλος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Το πένθος της Εκκλησίας έφεραν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε ο Πανοσιολ. Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Διάκονος κ. Βοσπόριος.

Παρέστησαν ιεράρχες του Θρόνου, κληρικοί από την Πόλη και το εξωτερικό και πολλοί πιστοί, οι οποίοι προέπεμψαν τον μακαριστό Νικομηδείας Ιωακείμ.

Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιγνατίου Χαλκηδόνος.

[Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan]






























Δεν υπάρχουν σχόλια: