e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Παναγούλα Βανάτου: Προηγιασμένη Λειτουργία για τους μαθητές των Σχολείων της περιοχής


Σήμερα, 7.4.2023, Παρασκευή προ της εορτής των Βαΐων, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, για να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων οι επιθυμούντες εκ των μαθητών των Σχολείων, που υφίστανται και λειτουργούν μέσα στην Ενορία, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδαςκαι του Πάσχα. Έτσι, εκκλησιάστηκαν όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου Βανάτου, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου και δεν εκκλησιάστηκε το Νηπιαγωγείο Βανάτου.
    Με τον οικείο Εφημέριο, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, συλλειτούργησε ο π. Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα - πολύτιμος φίλος και βοηθός της Ενορίας μας, ενώ έψαλαν ο Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και ο γιος του Σπύρος.
    Ο π. Παναγιώτης ομίλησε, κατά την ώρα του Κοινωνικού, αναλύοντας με θεολογικό τρόπο την τρέχουσα λαϊκή έκφραση "Ο θάνατός σου, η ζωή μου", υποστηρίζοντας ότι αυτό ακριβώς συντελέστηκε με το Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού: Ο θάνατός Του έγινε ζωή των ανθρώπων, διαρκής και παρατεινόμενη μαζί Του στους αιώνες!
    Ακολούθως πάμπολλα παιδιά κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων εν όψει των παμμέγιστων Εορτών, που βρίσκονται επί θύραις!




















































Δεν υπάρχουν σχόλια: