e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος στην Ίμβρο

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα συναντήθηκαν η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με τον Εξοχ. Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νικόλαο Δένδια, νωρίς το απόγευμα της Μ. Παρασκευής, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στην πρωτεύουσα της Ίμβρου.

Ο Παναγιώτατος και ο Εξοχ. κ. Υπουργός είχαν μακρά και εποικοδομητική συζήτηση για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Καλωσορίζοντας τον κ. Δένδια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, και με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του κ. Υπουργού για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Παναγιώτατος επεσήμανε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει πάντοτε τον διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη των δύο γειτονικών λαών.

Ο Εξοχ. κ. Υπουργός προσέφερε στον Πατριάρχη μία συλλεκτική έκδοση ενώ ο Παναγιώτατος, ανταποκρινόμενος στην επιθυμία που του εξέφρασε ο κ. Δένδιας, κατά στην πρόσφατη συνάντηση τους στην Πόλη, ότι θα ήθελε κάτι από τα άμφια του, του προσέφερε ως δώρο ένα επιγονάτιο με τον Άγιο Βαρθολομαίο. 

Στη συνάντηση παρέστησαν και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος και η Ευγεν. Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου. 

Κατά την άφιξη του, λίγο νωρίτερα, ο Εξοχ. Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος προσκύνησε τον ανθοστόλιστο Επιτάφιο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τον υποδέχθηκε με θερμούς λόγους ο Ποιμενάρχης της νήσου Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο





















Δεν υπάρχουν σχόλια: